Pomůcky paličkování Jiřetín pod Jedlovou, srpen 2019

UKONČENO

Téma: ŠPERKY Z PÁSKOVÉ KRAJKY

*

Společně vymyslíme, navrhneme a zrealizujeme náhrdelníky, náramky nebo celé límce z páskové krajky. K tomu se ponoříme i trochu do teorie pásek, jejich ozdob a možných vzorů a vše si vyzkoušíme v praxi. Také si zopakujeme navrhování páskových dekorů a upřesníme si záludnosti, které v sobě jednoduchý tvar důmyslně ukrývá. Ale na nás si nepřijde…

*

Pomůcky pro podvinek: kreslící potřeby, kancelářské papíry A3, čtvrtku na překreslení podvinku, pauzák, tužka nebo tenký fix.

*

Na paličkování: 10 párů paliček, dostatek špendlíků, herduli podle velikosti zamýšleného výrobku, vlastní tužidlo a háček!!!!  – ten je naprosto nezbytný.

*

Materiál na paličkování: tenčí příze – len Barkonie 50, bavlna Barkonie 30, anchor 20, mulinky, metalové příze. Nevozte celé skříně, stačí 3 – 4 odstíny, ale musí ladit. Můžete vše doplnit malými korálky, perličkami či jiným zdobným materiálem.

*

Kompletace: předpokládám, že přijede Iva s krámkem, takže bude mít magnetky, závěsy a jiné komponenty. Pokud už je máte nasyslené doma a víte kde, vezměte si je s sebou.

*

A pochopitelně peníze na čoko, dorty a jiné tradiční a nepostradatelné nezbytnosti. Finanční rezervu na šatičky od Dany, dobrou náladu a brýle, ať se nikdo nevymlouvá, že má chyby v krajce, protože na ni nevidí…

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní strana. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *